Kransekake for de store anledningene -

Konfirmasjonene står snart for døren. Kransekake er et naturlig midtpunkt på kakebordet!

"Det er ikke bare smaken som er så forførende, det er det storslagne inntrykket denne digre kaken gir når den står på bordet. Det gjør den enestående." - Roald Dahl

Kransekake er også en takknemlig kake å servere, den er naturlig gluten- og melkefri. Kaken vår inneholder heller ingen tilsetningsstoffer.


Dekor

Det finnes flere måter å dekorere kaken på. Hos oss får du kjøpt alt fra flagg til tradisjonelle smell i ulike farger og konfirmasjonsfigurer. En enkel og fin måte å dekorere kaken på, er å feste en sløyfe i toppen og la båndet henge ned. Eller små sløyfer på hele kaken!

Blomster er også veldig fint. Pass på å bruke blomster som ikke er sprøytet (økologiske). La blomstene stå i vann så lenge som mulig og sett dem på kaken rett før den skal serveres. Her er en liste over spiselige blomster.


Kakebord

De aller fleste velger en 18-ringers kake. Du får den i en praktisk firkantet boks som enkelt får plass i fryseren frem til konfirmasjonen. Vi har også ferdig oppsatte kaker med smell og flagg, de krever litt større fryseplass om du vil kjøpe inn på forhånd.

Våre kransekakekurver er annerledes og supert alternativ til tradisjonelt oppsatt kake. De er flotte på bordet, lette å forsyne seg av. Kurvene må bestilles på forhånd HER.

Etasjefat med kaker og bær er et annet fint alternativ, både dekorativt og friskt.


Kakebordet har gjerne flere kaker. Vi har ferdig mandelbunn. Her er det bare å bruke fantasien. Med litt krem og bær får du raskt en kake til. Andre alternativer er eggekrem (Suksesskake), sjokoladekrem eller bruke bunnen til iskake. Vi har også krokan-strøssel. Den er god på is, men passer ypperlig til kakedekor også.


Ønsker du å bake selv? Vi har flere typer malte mandler. Finmalt, grovmalt og med eller uten skall. Vi har også økologisk mandelmel.

Kransekake og is

Bamsrudlåven fra Mysen lager iskrem og sorbet basert på ferske lokale råvarer. I gårdsisen bruker de egg fra gårdens frittgående høner og melk fra naboens kuer. Deres sorbeter, eple og bjørnebær, er både gluten- og melkefri. Sistnevnte vant pris i Det Norske Måltid 2019!


Som prikken over i'sen, anbefaler vi en sirup fra Linnea Finnskogens som bringebær, jordbær, blåbær eller multe!


Kaffe

Ingenting er som god kaffe og kaker! Hos oss får du kaffe fra Hringariki Kaffebrenneri. Det er et lite og lokalt kaffebrenneri ved Tyrifjorden. Kvalitet og sporbarhet står sentralt. Vi har flere ulike typer, både hele bønner og ferdig malt.


Mye mer enn bare alkoholfri drikke

Det har de senere årene blitt mer vanlig å legge vekt på et godt alkoholfritt alternativ. Vi har eplemost fra Ringi og Hemlaga på Næs. De tapper rene eplesorter på flaske. Her får du alt fra most med frisk, smaksrik sødme som passer til velkomstdrink til mer syrlige sorter som går til fisk og skalldyr. Kraftig eplemost med mye smak passer til kjøtt og en søtere variant til asiatisk. Her er det mange ulike sorter som passer til forskjellig mat. Ringi har også en perlende most, Eplefryd. Den er veldig populær som velkomstdrink.


Ostefat

Ost som egen rett er kanskje ikke så vanlig til konfirmasjon, men til koldtbord eller som et alternativ på kakebordet! Blant ostene vi har i gårdsutsalget, finner du prisbelønnede oster fra Thorbjørnrud Ysteri og Prestholt. Vi har også tilbehør som kjeks og geléer fra Eventyrsmak. Honning passer godt til ost. Spesielt Helnora sin honning med chili til lagrede hardoster.


Blomster

Et festbord trenger blomster! FlowerTruck er en pop-up blomsterbutikk på hjul i Oslo, Asker og Bærum.

Ta kontakt med Caroline! Hun elsker å fikse riktig stemning til alle typer fester - også konfirmasjoner!


Gutt? Jente? Hva slags interesser har han eller hun? Noe vi kan spinne en liten historie rundt? Vi syns det er ekstra stas å bringe inn en personlig touch i festdekoren vi leverer. Selvfølgelig i samarbeid med både konfirmant og foreldre. Prosessen stater med et møte, velkommen til å ta kontakt!


Om du ønsker å dekorere bordet selv - og vet hva du vil ha, kan du selvfølgelig bare bestille blomstene fra FlowerTruck. De leverer på døra, eller du kan plukke dem opp hos oss i Grini Gårdsutsalg, det som passer best for deg. Priser etter avtale og ditt budsjett.


Web: Flowertruck.no @flowertrucknorway Epost: caroline@flowertruck.no Mob: 93434217

1,039 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle