Kate, Årets gründer 2017


En svært glad bakegründer, Kate Günther Ellefsen, tok nylig i mot prisen ”Årets gründer” under Næringslivsdagen 2017 på Fornebu. Det var ordfører Lisbeth Hammer Krogh i Bærum og Lene Conradi i Asker som delte ut den prestisjefylte prisen. - ”Dette er stort, og jeg er både glad og takknemlig! Takknemlig for all den støtte jeg har fått fra familie og venner, og en fantastisk kundekrets som har blitt mine beste ambassadører. Alle har engasjert seg i Grini hjemmebakeri, og heiet meg frem siden oppstarten. Jeg vil også fremheve Kvinner i Business, som gjennom sine programmer, har hjulpet meg til å finne gode forretningsmodeller for min virksomhet, og motivert meg til å tenke vekst” poengterer Ellefsen.

Kate Günther Ellefesen er allerede godt kjent lokalt som helkopterpiloten som gjorde hobbyen til sitt levebrød. Fra det som en gang var en stall på Grini gård, setter hun sin ære i å trylle frem de deiligste kransekaker, mandelroser og andre godbiter. I juryens begrunnelse heter det; ”Årets gründer er helikopterpiloten som i 2012 startet Grini Hjemmebakeri AS. Kransekaker i ulike varianter og for alle sesonger er hovedproduktet. Selskapet har hatt god vekst, omsatte i 2016 for 5, 1 mill., og har vist imponerende resultater i alle år. Årets gründer har et stort lokalt og sosialt engasjement, og støtter bl.a. lokalmiljøet bredt og samarbeider med NAV om arbeidstreningsprogrammer”. Små og store historier gleder Gründeren elsker å bake! -”Min største motivasjon er gleden og lidenskapen i det jeg gjør. Og alle historiene. Historier om familietradisjoner, kaker som er med utenlands og om hverdagsritualer der kransekakene er et naturlig innslag. Og juletradisjonene. Tenk, for mange blir det ikke jul før de har fått vår kransekake i hus fra Grini. Det er noe veldig fint ved det” sier Kate omtenksomt. Ekte og velsmakende Alle kakene fra Grini hjemmebakeri er laget fra bunnen av, og det er kjernen i virksomheten. Helt glutenfri. Ingen konserveringsmidler eller tilsetningsstoffer. Kransekakemassen består bare av mandler, melis og eggehvite og er utgangspunkt for alt som lages. Det er viktig for Kate. Eggehviten kommer fersk, fra frittgående høner ved Ek Gård i Østfold, og Grini er en av deres aller største kunder. Flere tonn kransekakedeig produseres og bakes ut fra bakeriet på Grini gård, der Kate er sjette generasjon. Vekst i bakeriet Ellefsen har hatt en sunn vekst i bakeriet, og i 2016 endte omsetningen på 5, 1 millioner kroner, mot 4 millioner året før. Før skatt var overskuddet i fjor på kr 936.000, mot kr 364.000 i 2015. Grini har hatt økt etterspørsel for hvert år. Økningen skyldes i stor grad en generell oppsving fra samtlige segmenter som hoteller og direkte salg fra markeder og bakeriutsalget på Grini. -”Kransekake handler for mange, først og fremt om de store anledninger, men flere har oppdaget at kransekake kan passe for enhver anledning. Du må faktisk ikke feire bursdag, konfirmasjon eller bryllup for å ta kaka i hus. Har du noen liggende i fryseren har du alltid et søtt innslag til enhver gjest eller hyggestund, og det passer godt i en travel hverdag. På hytta, som vertinnegave eller lørdagskosen. Nå jobber vi med å utvikle ny emballasje, for å komme sterkere inn på hotell-og gavemarkedet. Vi har sett økt etterspørsel fra hotellmarkedet og tror at vår nye emballasjesatsning kan passe godt inn i high-end segmentet, og som gaver til både nasjonale og internasjonale gjester. ” sier Kate. Nye spennende planer Kate har allerede skapt oppsikt med sin høytflyvende gründerhistorie, og hennes kaker gir grobunn for videre storytelling. Kate kan fortelle at hun har planer om å bli mer digital, og gi alle kransekakeelskere et tettere innblikk i bakeriets liv og utvikling. -”Det skal bli gøy å dele mange av de fantastiske historiene som jeg stadig får høre fra mine kunder eller gi tips og råd til å pynte kakene. Ingen grunn til at noe av dette skal forbli en godt bevart hemmelighet” smiler den nybakte prisvinneren! Prisen for ”Årets gründer” tildeles en gründer med næringsvirksomhet i Asker eller Bærum. Gründeren må ha etablert egen virksomhet i løpet av de siste 5 år. Kandidater kan velges ut fra alle næringskategorier/bransjer. Prisen «Årets gründer» er på 25.000 kroner. Den gis ut gjennom et samarbeid mellom NHO i Oslo og Akershus, Kvinner i business, Bærum Næringsråd, Asker Næringsråd, Bærum kommune og Asker kommune.

Lagre


194 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle