Spørsmål og svar

 

Glutenfrie kransekaker

 

Vi produserer forskjellige kakevarianter basert på kransekakemasse. Det er alt fra kransekaker i ulike størrelser, kransekakestenger, konfekt og deilige nøtteroser. Stengene, konfekten og nøtterosene er dyppet i mørk sjokolade (inneholder ikke melk, men kan inneholde spor).

Massen lager vi selv fra bunden av. Den består av tre ingredienser; mandler (som vi maler hele), eggehvite og melis. Eggehviten kommer fra frittgående høner ved Ek Gårdskjøkken.

Hjemmelagede kransekaker
   

Spørsmål vi ofte får:

 

Spørsmål 1:
Er det mel i kakene eller i formene?

Svar:
Nei det er ikke mel hverken i kakene eller formene. Vi benytter moderne teflonbelagte former uten mel eller formfett.

Spørsmål 2:
Skal man legge en brødskalk i kakeboksen?

Svar:
Vi anbefaler ikke dette. Kakene holder seg best i en tett pose i fryseren frem til de skal serveres (tiner på ca 20 minutter i romtemperatur). Dersom det blir rester til overs, kan disse fryses på nytt, bruk en tett pose.

Spørsmål 3:
Må vi forhåndsbestille kaker?

Svar:
Nei, i forbindelse med høytider anbefaler vi deg å bestille kaker. Dette gjør du enkelt på vår hjemmeside under fanen bestilling.

Nei vi baker kaker fortløpende hele året, det er bare å komme innom i bakeriets åpningstid.

Spørsmål 4:
Hvor mange gjester kan vi beregne pr. kake?

Svar:
Dersom det serveres andre kaker i tillegg kan man forvente at en kake holde til ca. 20-25 personer, men dette avhenger naturligvis hvor kakeglade gjestene er.

Spørsmål 5:
Ferdig oppsatt kake eller bygg-selv kake i firkantet boks?

Svar:
Alle våre kaker blir pyntet ferdig med melis. Som nevnt over, anbefaler vi at kaken oppbevares i fryser frem til den skal serveres. Vår firkantede boks måler 19 x 19 x 13 cm og får fint plass i en liten fryseboks.  Det er veldig enkelt å sette ringene opp på hverandre.

Spørsmål 6:
Trenger man "å lime sammen" kaken?

Svar:
Med mindre man skal svinge seg med kaken, syns vi ikke det er behov for å lime ringene sammen. Det er lettere å forsyne seg om ringene ikke sitter fast.

Hjemmelagede kransekaker

Hjemmelagede kransekaker

 

Siden er sist oppdatert: 07.04.2016